Την Τετάρτη 14-12-2022, οι σπουδαστές του Πειραματικού ΔΙΕΚ Βέροιας, της ειδικότητας «Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών» (Α΄ Εξάμηνο), στο πλαίσιο του μαθήματος «Λειτουργικά Συστήματα», μαζί με τους εκπαιδευτές Πληροφορικής κα. Αικατερίνη Ταχματζίδου και κ. Μιχαήλ Πιπεράκη, επισκεφτήκαν την εταιρεία Πληροφορικής «Semantic Business Software», η οποία έχει αποκλειστικό αντικείμενο εργασιών την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων μηχανογράφησης σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων. Εκεί τους υποδεχτήκαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας και ο ιδιοκτήτης της Semantic, κ. Ιωάννης Γιουρούκης.

Έγινε μία ενδιαφέρουσα αναφορά στο πως έφτασε η Semantic με έδρα την Βέροια, να είναι σήμερα η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού στην Ελλάδα, με περισσότερους από 40 εργαζόμενους τόσο τοπικά όσο και από απόσταση από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Στη συνέχεια, έγινε μία αναλυτική περιγραφή των προϊόντων που παράγει η Semantic και τονίστηκε η διαφορά τους ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα των Η/Υ που κα τα «φιλοξενούν» και με το εάν πρόκειται για web εφαρμογή ή όχι.

Τέλος, οι σπουδαστές είδαν όλους τους χώρους εργασίας της Semantic, το τμήμα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, το τμήμα ανάπτυξης και προσαρμογής (customization) κώδικα καθώς και το τμήμα υποστήριξης υλικού (hardware) σε πραγματικό χρόνο!

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιουρούκη όχι μόνο για την ξενάγηση αλλά και για την υπομονετική απάντηση όλων των ερωτημάτων που τέθηκαν από τους σπουδαστές, οι οποίοι αντιλήφτηκαν τη σημαντικότητα των σπουδών πληροφορικής και το μέλλον του κλάδου που έχουν διαλέξει!