Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε, ο καθιερωμένος επίσημος Αγιασμός, για την έναρξη του Νέου Έτους Κατάρτισης 2022-23, στο μεγάλο προαύλιο του Πειραματικού Δημόσιου ΙΕΚ Βέροιας.

Παρόντες στην σεπτή και άκρως συγκινητική τελετή, που τελέστηκε από τον Πατέρα Ανδρέα Γαλανάκη, εφημέριο του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου Βέροιας, ήταν: ο κ. Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών – Πολεοδομίας – Κτηματολογίου – Περιουσίας του Δήμου Βέροιας,  η κα. Συρμούλα Τζήμα-Τόπη, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας των Φύλων,  ο κ. Νικόλαος Ουσουλτζόγλου, Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας, ο κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, Διευθυντής του Πειραματικού Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Βέροιας, οι Υποδιευθυντές, το διοικητικό προσωπικό, οι εκπαιδεύτριες και εκπαιδευτές, όλες οι σπουδάστριες και σπουδαστές του ΠΔΙΕΚ Βέροιας.

Οι Αντιδήμαρχοι κ. Αλέξανδρος Τσαχουρίδης και κα. Συρμούλα Τζήμα-Τόπη, χαιρέτησαν και εκ μέρους του Δημάρχου Βέροιας κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη τους σπουδαστές, εκπαιδευτές/τριες και τη διοίκηση του ΠΔΙΕΚ Βέροιας και τους ευχήθηκαν καλή αρχή, καλή δύναμη ώστε να εκπληρώσουν με επιτυχία το νέο έτος κατάρτισης 2022-23. Επίσης υπογράμμισαν την μεγάλη επιτυχία να μετατραπεί το ΔΙΕΚ Βέροιας σε Πειραματικό και  την επιτυχημένη από πλευράς της διοίκησης του ΠΔΙΕΚ επιλογή των προσφερόμενων ειδικοτήτων, οι οποίες είναι ελκυστικές στους υποψήφιους σπουδαστές αλλά συντελούν στην στελέχωση της τοπικής αγοράς εργασίας.

Ο Διευθυντής του Πειραματικού Δημόσιου ΠΔΙΕΚ Βέροιας κ. Νικόλαος Νικολόπουλος καλωσόρισε τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές στο ΠΔΙΕΚ και τους ευχήθηκε για το Νέο Έτος Κατάρτισης 2022-23 υγεία, κέφι, δημιουργικότητα, αλληλοσεβασμό, διάλογο, λογισμό και όνειρο. Στους εκπαιδευτές του ΠΔΙΕΚ ευχήθηκε καλή δύναμη, έμπνευση και αντοχή. Τέλος υπογράμμισε ότι αρχίζει να υλοποιείται ο στόχος του Δημόσιου ΙΕΚ Βέροιας να γίνει ένα ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας της Βέροιας αλλά και του νομού Ημαθίας.

Με το πέρας της τελετής οι σπουδαστές παρακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.