Τομείς απασχόλησης
Ο «Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας» απασχολείται στους εξής τομείς:
Αμπελουργικής εκμετάλλευσης
Οινοποιείου
Αποσταγματοποιείου
Ποτοποιίας
Οξοποιίας
4
Μονάδας παραγωγής αμπελόφυλλων
Εργαστηρίου αναλύσεων εδάφους, γλεύκους και οίνου
Επαγγελματικά προσόντα
Τα ειδικά επαγγελματικά προσόντα του «Τεχνικού Αμπελουργίας και Οινολογίας» συνίστανται στα ακόλουθα:
Προγραμματίζει και διαχειρίζεται τις βασικές εργασιές σε έναν αμπελώνα.
Αναγνωρίζει τους βασικούς εχθρούς και και τις ασθένειες στον αμπελώνα.
Αναγνωρίζει τις βασικότερες ποικιλίες της αμπέλου.
Χειρίζεται το μηχανολογικό εξοπλισμό σύμφωνα με τις προδιαγραφές λειτουργίας.
Αναγνωρίζειτα στάδια γλευκοποίησης και οινοποίησης.
Αναγνωρίζει τα βασικά ελαττώματα του οίνου.
Εκτελεί οργανοληπτική δοκιμή και αξιολόγηση του οίνου.
Γνωρίζει και εφαρμόζει τον κανονισμό ασφαλείας στον αμπελώνα και το οινοποιείο.
Γνωρίζει και εφαρμόζει την αμπελοοινική νομοθεσία.
Αναθέτει, επεξηγεί και επιβλέπει την εκτέλεση των εργασιών από ανειδίκευτο προσωπικό (επιστασία).
Διαχειρίζεται τα οικονομικά της άμεσης εποπτείας του και αντιλαμβάνεται τις οικονομικές μεταβλητές
της επιχείρησης.
Σκέφτεται κριτικά, αναλαμβάνει πρωτοβουλία, λαμβάνει αποφάσεις, επικοινωνεί αποτελεσματικά με
τους συνεργάτες (Οριζόντιες δεξιότητες).
Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίαςdiax2024-08-26T15:10:21+00:00