Μοναστηριακές συνταγές παρουσίασαν οι μάγειρες του ΔΙΕΚ Βέροιας

Μια πρώτη… γεύση της δουλειάς τους παρουσίασαν στο κοινό της Βέροιας οι σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (CHEF)» του A΄ Εξαμήνου του ΔΙΕΚ. Η εκδήλωση με θέμα «Παρουσίαση Μοναστηριακών Συνταγών» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Συλλόγου Βλάχων, με τον κόσμο να έχει την ευκαιρία να γευθεί πολλές συνταγές που επιμελήθηκαν οι σπουδαστές του τμήματος με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Γιάννη Κελεσίδη και Στέλλας Σαμαρά. Οι σπουδαστές ακολουθώντας λιτές, νηστίσιμες συνταγές και χρησιμοποιώντας απλά και αγνά υλικά, δημιούργησαν ξεχωριστές γεύσεις, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, που ενθουσίασαν όσους τις δοκίμασαν. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Βέροιας Νίκος Νικολόπουλος και η αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα, ενώ τοποθέτηση περί νηστείας και μοναστηριακής διατροφής έκαναν ο μοναχός Αιμιλιανός από την Σκήτη Βέροιας και ο διατροφολόγος – διαιτολόγος Νικόλαος Ροδοπαίος.